Politie haalt klevende bestuurder met zwaar overbeladen autotransporter van zuidelijke ring

nieuws
Foto: Team Verkeer Politie Noord-Nederland via Instagram

De politie heeft vrijdagmiddag een bedrijfswagen van de zuidelijke ringweg van Groningen gehaald, omdat deze zwaar overbeladen was. De bestuurder kon geen rijbewijs, identiteitsbewijs en kentekenbewijs tonen.

Volgens de politie was de bestuurder, afkomstig uit de gemeente Noordenveld, onderweg met een zwaar overbeladen bestelbus. Tijdens een controle bleek de combinatie meer dan zeshonderd kilo te zwaar te zijn. Tijdens de controle bleek daarnaast dat de bestelbus zo vol zat, dat de bestuurder zijn richtingaanwijzer niet kon gebruiken.

De 35-jarige bestuurder kreeg daarnaast een bekeuring voor kleven en voor het niet kunnen tonen een geldig rijbewijs, kentekenbewijs en identificatiebewijs. Volgens de politie werden daarom enkele processen-verbaal en een maatregel aan de man opgelegd. Na controle bleek de man wel te beschikken over de gevraagde documenten. Daarom mocht de bestuurder, na zijn bedrijfswagen aanzienlijk te hebben afgeladen, zijn weg vervolgen.