Podcastfestival in Forum Groningen: ‘goedkope manier om je op een andere plek te wanen’

Live podcasts en een snelcursus podcast maken. Het was woensdag te beleven op het Podcastfestival in het Forum.

Op bijna elke verdieping was er een activiteit. Het festival gaf mensen een kans om de makers te ontmoeten en om zelf kennis te maken met podcasts. “Geluid kan je namelijk meenemen naar een andere omgeving”, aldus Amanda Brouwers, één van de organisatoren.

Podcasts zijn te luisteren waar je maar wilt en wanneer je maar wilt, wat ze dan ook aantrekkelijk maakt voor het publiek. Het doel voor de organisatoren was om meer aandacht te geven aan de bestaande podcasts in Groningen. Daarom waren bijvoorbeeld de makers van wel drie FC Groningen podcasts aanwezig.

Het meerdaagse festival is de komende dagen nog te zien in Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. Voor de aankomende jaren hopen de organisatoren nog meer mensen te trekken en te kunnen voortzetten met de festivals.

Deel dit artikel: