Nationale Sportweek Groningen en Beachweek Haren officieel van start

Groningen staat ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Op het Raadhuisplein in Haren werden vrijdagochtend de Groningse activiteiten voor de Nationale Sportweek afgetrapt. Daarnaast is de Beachweek Haren ook dit jaar weer onderdeel van de sportweek.

Sportwethouder Inge Jongman gaf officieel het startsein en deed vervolgens zelf ook mee met sporten. De wethouder schoot een aantal pijlen af met een handboog.

Gedurende de rest van de week zijn er talloze events om de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen, allemaal volgens de RIVM richtlijnen. De komende dagen zijn er daarom nog een Urban Event in het Stadspark, de opening van de openbare beweegplekken in Beijum en Kardingeberg, de Bslim Survivaldagen, de opening van DreamCourt Orionpark, de kick-off in de Oosterparkwijk, Bslim on Tour, een masterclass Sport als Levensles, het beweegfestival Inclusief Sporten en Bewegen in Haren, de Thaisner Dörpsrun, de Kardingerun voor Bikkels en de Sportieve Opening van het Schooljaar.

Tijdens de Nationale Sportweek zetten zo’n 50 sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Zwemsportvereniging TriVia, De Brug en Team ABC doen bijvoorbeeld mee en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Bekijk het complete aanbod op Sport050 en boek jouw gratis proefles eenvoudig.