Laatste van veertien ontsnapte paarden door brandweer gered uit sloot aan Hoogeweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Aan de Hoogeweg in Groningen zijn dinsdagochtend twee paarden uit een sloot gehaald door de brandweer. De paarden waren de laatste van de veertien dieren die zondag uit een naastgelegen weiland waren ontsnapt.

De brandweer moest dinsdag twee keer uitrukken naar de Hoogeweg. Rond 08.30 uur werd het eerste dier uit een sloot gehaald en aan het einde van de ochtend raakte opnieuw een paard te water op vrijwel dezelfde plek. Ook dit paard werd uit de sloot getrokken door brandweerlieden en de eigenaren.

Daarmee zijn alle paarden die zondag ontsnapten uit het weiland weer terecht. De paarden die dinsdagochtend uit de sloot werden gered, bleven ongedeerd. De dieren zijn schoongemaakt en kort onderzocht door een dierenarts.

Deel dit artikel: