Groningen en Midden-Groningen sluiten gezamenlijke contracten af voor WMO-hulpmiddelen

nieuws
Foto: Henk Tammens namens de Gemeente Groningen

Vanaf 1 januari gaan Medipoint en Welzorg samen WMO-hulpmiddelen (scootmobielen, rolstoelen en tilliften) leveren aan inwoners met een beperking in de gemeenten Groningen en Midden-Groningen.

De twee gemeentes besloten gezamenlijk nieuwe contracten af te sluiten met de aanbieders van de hulpmiddelen, omdat WMO gebruikers dan minder kwetsbaar zijn voor problemen in de dienstverlening. “Met twee leveranciers hebben onze inwoners straks iets te kiezen, bovendien zijn we daardoor minder kwetsbaar. Beide leveranciers geven aan de cliënt op nummer één te zetten in hun plannen. Waarbij zij een hoge kwaliteit van de dienstverlening beloven en inzetten op een goede onderlinge samenwerking,” aldus wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen.

Volgens de twee gemeentes verandert er weinig voor een deel van de WMO-gebruikers, omdat er nu al samengewerkt wordt met Medipoint. Maar een deel van de inwoners krijgt straks te maken met Welzorg wanneer er onderhoud of reparatie nodig is aan bijvoorbeeld een scootmobiel of een traplift. Uiterlijk in de maand december worden deze inwoners geïnformeerd over deze verandering. De gemeentes benadrukken dat alle inwonersin ieder geval de hulpmiddelen kunnen houden die ze nu hebben.

Deel dit artikel: