Gemeente steunt buurthuizen met extra subsidie

nieuws
Foto: Dorpshuis Garmerwolde

De gemeente Groningen stelt onder de noemer “’t Ken weer!” geld beschikbaar aan dorps- en buurthuizen. Die kunnen daarmee op zaterdag 25 september tijdens burendag een leuke activiteit organiseren.

Hiermee wil de gemeente haar waardering tonen voor alle vrijwilligers, en een extra impuls geven aan het sociale netwerk in de dorpen en buurten, zeker nu het verenigingsleven weer is opgestart. Veel vrijwilligers zijn tijdens de coronacrisis gestopt met hun werk, of zijn gedemotiveerd geraakt.

De gemeente en provincie Groningen willen hen stimuleren hun goede werk weer op te pakken. Daarom kan ieder buurt- of dorpshuis een subsidie van 1.000 euro aanvragen om een feestelijk ontbijt of lunch voor de buurt te organiseren. De wethouders Carine Bloemhoff en Inge Jongman bezoeken zaterdag ieder een buurtcentrum.

Bovendien wordt tijdens burendag extra aandacht besteed aan de participatiebaan. Daarmee kan iemand met een uitkering nieuwe werkervaring opdoen en zich verder ontwikkelen richting betaald werk.