felyx onderneemt actie tegen foutparkeren

nieuws

Gebruikers van de e-scooter krijgen na hun rit het verzoek om via de felyx-app een foto te maken van het vervoermiddel en de omgeving waarin deze staat.

Wanneer blijkt dat de scooter verkeerd geparkeerd staat, wordt de gebruiker daarop aangesproken. Als de scooter verplaatst moet worden, ontvangt de gebruiker een boete van 50 euro om de kosten van de verplaatsing te dekken. Structurele foutparkeerders riskeren zelfs verwijdering van het platform.

Een eerdere pilot in Eindhoven liet volgens felyx al veelbelovende resultaten zien: in anderhalve maand verminderden de klachten over parkeeroverlast met 90%. Het bedrijf zal In de nabije toekomst ook gebruik worden gemaakt van kunstmatige intelligentie om verkeerd geparkeerde e-scooters automatisch te herkennen.

Na de succesvolle pilot in Eindhoven is de deze inmiddels ook ingevoerd in Groningen, Delft, Brussel, Den Bosch en Haarlem. felyx zegt zich hiermee in te zetten voor duurzame vervoersmiddel en en een leefbare en bereikbare stad

Deel dit artikel: