Elf Groningse werkgevers krijgen erkenning als ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’

nieuws
Foto: Jan Buwalda via Groningen Bereikbaar

Elf Groningse werkgevers zijn afgelopen maandag uitgeroepen tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’ door Groningen Bereikbaar en de Fietsersbond Groningen.

De certificaten, onderverdeeld in goud, zilver en brons, gingen naar bedrijven die zo veel mogelijk werknemers op de fiets helpen en goede fietsvoorzieningen hebben. De bedrijven en organisaties zijn allemaal bezocht door de Fietsersbond. Tijdens de bezoeken werd gelet op de aanwezigheid en de kwaliteit van de fietsfaciliteiten. Ook werd indien nodig advies gegeven over het verder optimaliseren van de voorzieningen.

De gouden certificaten werden uitgereikt aan het Alfa-college, Royal Avebe, Gemeente Groningen, TKP en UMCG. Zilver was er voor het Gomarus College, Menzis en PI Ter Apel. De gemeente Midden-Groningen, de gemeente Eemsdelta en de gemeente Pekela ontvingen een bronzen certificaat.

“Graag feliciteer ik de elf werkgevers met hun certificering als Fietsvriendelijk Bedrijf”, zo stelt gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen. “Wat goed om te zien dat de fietsvoorzieningen voor veel werknemers al zo goed op orde zijn en dat er tegelijk ook wordt gewerkt aan de verbetering daarvan.”

Deel dit artikel: