Eerste Eredivisie oeuvreprijs gaat naar Arjen Robben

nieuws
Arjen Robben

De eerste Eredivisie oeuvreprijs gaat naar Arjen Robben. Dat maakte de competitie maandagochtend bekend. 

De ‘nieuwe’ prijs gaat naar Robben, omdat hij volgens de Eredivisie een speler is met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal. “Arjen Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen”, zo stelt Eredivisie-directeur Jan de Jong. “Gezegend met een door god gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt. Een Hollandse meester.”

De prijs wordt aanstaande woensdag om 20.30 uur uitgereikt in de Lido Club Amsterdam, tijdens een uur durende live TV-show op ESPN. Naast de oeuvreprijs, de Speler- en de Speler U21 van het Jaar, worden ook het mooiste Doelpunt van het Jaar en de Scheidsrechter van het Jaar bekendgemaakt.