Bestuurders raken rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole op Roderwolderdijk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Twee bestuurders hebben dinsdag hun rijbewijs in moeten leveren bij een snelheidscontrole op de Roderwolderdijk bij Hoogkerk. Dat meldt de politie op haar Instagram-pagina.

Op de Roderwolderdijk wordt momenteel aan de weg gewerkt. Vanwege deze wegwerkzaamheden, en het ontbreken van de belijning, geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Een 31-jarige bestuurder uit de gemeente Westerkwartier maakte op een motor een testrit. Daarbij trok hij de gashendel iets te ver open. Gecorrigeerd werd er een snelheidsoverschrijding van 56 kilometer per uur gemeten. De man heeft een bekeuring gekregen en kon zijn rijbewijs inleveren.

Een 19-jarige bestuurder uit de gemeente Noordenveld kon ook zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder trok de aandacht omdat hij met piepende banden door een bocht aan kwam zetten. Hij bleek 51 kilometer per uur te hard te rijden. De tiener heeft bekeuringen gekregen voor het onnodig veroorzaak van geluid en vanwege de snelheidsovertreding. Ook kon hij zijn rijbewijs inleveren.