Bestuurder trike gewond naar ziekenhuis na botsing met brommer op Hoendiep

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

Op de kruising van het Hoendiep met de U.T Delfiaweg zijn vrijdagmiddag een bromfiets en een trike op elkaar gebotst. Daarbij raakte de bestuurder van de trike gewond.

Hij is door bekenden overgebracht naar een ziekenhuis, met vermoedelijk letsel aan zijn duim. De bestuurder van de bromfiets bleef ongedeerd.

Het ongeluk is waarschijnlijk ontstaan, doordat de brommerrijder geen voorrang gaf aan de trike. De politie kwam ter plaatse  om het ongeluk op te tekenen en de gegevens van de betrokkenen te noteren.

De politie stelde vast dat de bestuurder van de brommer geen rijbewijs bezat. Daarnaast zat er een WOK-melding (Wachten op keuring, een teken dat de bromfiets eerder door de politie is afgekeurd voor de openbare weg) op het kenteken van de bromfiets en was daardoor ook niet verzekerbaar. De brommer werd daarom in beslag genomen.

De beschadigde trike werd door een bergingsbedrijf afgesleept.