Woningprijzen in Groningen blijven stijgen; aantal verkopen daalt

nieuws

De gemiddelde woningprijzen in de provincie Groningen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met 14,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het CBS maandagochtend naar buiten heeft gebracht.

De stijging is de grootste in de afgelopen jaren. De prijzen stegen vorig jaar met iets meer dan tien procent ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal van vorig jaar stegen de prijzen met elf procent.

In totaal werden in de provincie gedurende het tweede kwartaal van dit jaar 1.700 woningen verkocht. Dat zijn er 129 minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Met 2.295 woningen die van eigenaar wisselden kende het vierde kwartaal van vorig jaar een piek in het aantal verkochte woningen in Groningen.