Tickets Groninger Museumnacht nu verkrijgbaar

nieuws

Tickets voor de Groninger Museumnacht 2021 zijn vanaf nu verkrijgbaar. De jubileumeditie op zaterdag 11 september biedt allerlei acts, kunst, muziek en workshops.

De musea zijn die dag geopend van 19.00 uur tot middernacht. Er is, net als vorig jaar, vanwege de coronamaatregelen, niet één passe-partout. Bezoekers bestellen voor elk museum apart een ticket met een starttijd. Zij kunnen zo hun persoonlijke museumnacht plannen, door bij elk museum online een tijdslot te reserveren met een startmoment. Tickets zijn te koop via groningermuseumnacht.nl

Danscollectief The Lost Night Collective presenteert in het Scheepvaart Museum de performance ‘Kader’. Er is ook muziek: de van oorsprong Bulgaarse gitarist Stanimir Lambov speelt een mix van jazz, blues en rock. De band Toucan Coma maakt psychedelische ambient muziek.

In Storyworld zie je een expositie rond Gerben Valkema, striptekenaar van het jaar, en vooral bekend van de strips Elsje en Kik. De Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman tekent live.

In het Universiteitsmuseum onthult ‘DIG IT ALL’ de grensverleggende technieken van de moderne archeologie. Via VR kun je beleven hoe het is om bij een archeologische opgraving te zijn. Verder is er hiphop van Alexander Moto en van twee violisten.

Stadsdichter Myron Hamming laat van zich horen in GRID Grafisch Museum Groningen, en er is een samenwerking tussen illustrator Olivia Ettema en schrijfster Franca Treur.

In het Groninger Museum zijn er, naast enkele nieuwe exposities, optredens van Rani, Orange Skyline en Eva Waterbolk, en kun je dansen op de silent disco van KopjeK.