‘Shelter Our Students’ voert actie voor betere opvang nieuwe studenten

Shelter Our Students, dat is de naam van een initiatief van een groot aantal verenigingen die opkomen voor de noodopvang van nieuwe studenten.

Daaronder bevinden zich onder meer ROOD Groningen, GSb, Lijst Calimero, DAG, en JS. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf zijn er 150 tot 200 bedden nodig. Het is echter nog onduidelijk hoeveel nieuwe studenten er precies in Groningen komen studeren. Het zouden er ook duizend méér kunnen zijn.

Shelter Our Students (SOS) roept de gemeente en de RUG op om zo snel als mogelijk over te gaan tot het realiseren van extra woonruimte voor studenten. Ook moet gekeken worden naar het financieringsmodel voor Nederlandse universiteiten. Dat model zet aan tot groei van het aantal studenten, zelfs wanneer een stad dat niet aan kan. De groei gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs, het welzijn van studenten en het personeel van de universiteit en zet volghens SOS aan tot de woningnood.

De genoemde verenigingen gaan nu samen actie voeren, beginnend met een couchsurfing initiatief waarbij dakloze internationale studenten tijdelijk onderdak krijgen bij stadjers totdat ze een kamer gevonden hebben.

Deel dit artikel:
Adverteren?