Schuiling hekelt commentaar Financieel Dagblad: ‘Krant miskent leed door gaswinning’

nieuws

Met de kop ‘Houd optie op gas uit Groningenveld open’ miskent het Financieel Dagblad het leed van de Groningers door de enorme schade die de gaswinning heeft veroorzaakt. Dat laat burgemeester Koen Schuiling van Groningen vrijdagmiddag optekenen in een opiniestuk in dezelfde krant.

Het stuk motiveert deze stellingname volgens Schuiling onterecht met ‘argumenten van geopolitieke aard en leveringszekerheid’. “Dat is een moeilijke boodschap voor Groningers die snakken naar rust in de grond”, zo schreef het FD op 5 augustus jongstleden.

Schuling stelt daarom dat de krant de enorme schade die de gaswinning elke dag teweegbrengt miskent. “Mensen gaan nog dagelijks aan de spanningen ten onder”.

De burgemeester stelt daarnaast dat het besluit om het gasveld in Groningen dicht te doen weer terug te draaien geen optie is. Volgens Schuiling leidt deze discussie af van waar Nederland wel mee aan de slag moet, namelijk ’tempo maken met de energietransitie naar waterstof.’

Deel dit artikel: