Schadeloket IMG maakt 368.000 euro over naar verkeerde bankrekeningnummers

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen, IMG, heeft 368.000 euro overgemaakt naar mensen die daar geen recht op hadden. Daarover bericht RTV Noord maandagavond.

Het gaat om betalingen die in juni en juli van dit jaar gedaan zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er fouten zijn ontdekt bij tot nu toe 28 betalingen. Het geld is overgemaakt naar verschillende verkeerde bankrekeningnummers. Gemiddeld gaat het om ongeveer 13.000 euro per vergoeding. Op dit moment wordt er gekeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Het geld van het IMG had moeten gaan naar mensen die een schademelding hebben gedaan als gevolg van de gaswinning. De eerste prioriteit van het instituut is dat deze rechthebbenden op korte termijn het bedrag krijgen uitbetaald. De mensen die onterecht geld hebben ontvangen moeten dit weer terug betalen. Deze bedragen zullen teruggevorderd worden.

Deel dit artikel: