Politie controleert 26 voertuigen bij verkeerscontrole, 20 voertuigen niet in orde

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft vrijdagavond in samenwerking met de Rijksdienst Wegverkeer een verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats op het terrein van de RDW aan de Duinkerkenstraat.

Aan de verkeerscontrole deden acht motorrijders van het Team Verkeer Noord-Nederland mee. Zij stonden vrijdagavond strategisch opgesteld om het verkeer goed in de gaten te houden. Als een voertuig gecontroleerd moest worden kregen bestuurders een volg-teken en werd deze naar de Duinkerkenstraat gebracht. Bij de controle werd er eerst gekeken naar het papierwerk. Daarna keken de experts van de RDW de voertuigen grondig na.

WOK-status
In totaal werden er 26 voertuigen, voornamelijk personenauto’s, gecontroleerd. Twintig auto’s bleken niet aan de eisen te voldoen. Deze twintig voertuigen hebben een WOK-status gekregen. Bij deze status, Wachten Op Keuring, moet de eigenaar de gebreken herstellen en vervolgens terugkomen bij de RDW voor een herkeuring. Daarnaast werden er tientallen bekeuringen uitgedeeld.

Bekeuringen
Bij de bekeuringen ging het in twee gevallen om een lekke uitlaat, drie keer werd er geen katalysator aangetroffen, één keer een typewijziging van de motor en vijftien keer een overschrijding van het geluidsniveau. Daarnaast werden er onder andere bekeuringen uitgedeeld voor ondeugdelijke verlichting, het niet hebben van een claxon en het niet kunnen laten zien van een rijbewijs.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl