Man (53) krijgt werkstraf voor ‘feitelijke aanranding’ stewards in Euroborg

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

De rechtbank in Groningen heeft een 53-jarige man uit de gemeente Oldambt veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur. De man krijgt de straf, omdat hij stewards seksueel heeft geïntimideerd en ‘feitelijk heeft aangerand’ in de Euroborg. Dat gebeurde op 8 februari vorig jaar, tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse.

De rechtbank legde de man, naast de onvoorwaardelijke werkstraf, nog eens 90 uur voorwaardelijke taakstraf op. Het OM had 180 uur onvoorwaardelijke werkstraf geëist tegen de man, evenals een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

De man maakte onder meer seksueel getinte opmerkingen naar vier jonge slachtoffers, die op dat moment stage liepen als beveiliger in het stadion. De man heeft de slachtoffers aangesproken met woorden als ‘liefje’, ‘schatje’ en ‘jij met je rooie lipje’. Ook heeft hij meerdere van hen over de rug en billen gewreven.

“De verdachte had zich moeten realiseren dat dergelijk gedrag ontoelaatbaar is. Hij heeft door zijn grensoverschrijdende gedrag een inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers”, zo oordeelt de rechtbank.

Deel dit artikel: