Fietsverkoper berooft klant van portemonnee aan Damsport in Stad

nieuws

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving, die woensdagavond heeft plaatsgevonden aan de Damsport in Groningen. Bij dit incident werd een 24-jarige man op hardhandige wijze beroofd van zijn portemonnee.

Het slachtoffer had via Marktplaats een afspraak gemaakt om een fiets te kopen van de verdachte. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plek, kwam het slachtoffer erachter dat het aangeboden voertuig niet de fiets was die op Marktplaats stond. Toen het slachtoffer afzag van de koop, greep de verdachte hem bij de keel en ontstond er een worsteling. Tijdens deze worsteling zag de dief kans de portemonnee van de man in handen te krijgen. De verdachte is vervolgens op de fiets weggereden.

Volgens de politie is de verdachte een blanke man tussen de 25-35 jaar. Hij was tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, met een gespierd maar slank postuur. De man had bruin kort haar. Ten tijde van de overval droeg hij een zwarte leren jas en een spijkerbroek met gaten. De man ging ervandoor op de fiets die hij wilde verkopen, een zwarte fiets zonder kettingkast. Op het spatbord zat rode verf.

De politie is op zoek naar mensen die woensdagavond tussen 20.30 uur en 21.00 uur aan de Damsport iets hebben gezien of gehoord van deze beroving. Ook als u informatie heeft, over bijvoorbeeld de verdachte of de zwarte fiets, dan horen de politie dat graag van u. Heeft u informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel: