Estafetteteam naar finale Olympische Spelen zonder Groningse Leonie van Vliet

sport
foto: team 4 mijl

Leonie van Vliet van Groningen Atletiek / Team 4 Mijl is donderdag niet in actie gekomen tijdens de series van de 4×100 meter estafette. Het team bereikte met enige moeite de finale.

De 28-jarige Van Vliet zat op de tribune terwijl haar teamgenoten Nadine Visser, Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney vijfde werden in de serie, met een tijd van 42,81 seconden. Dat kwam mede door een bijna mislukte eerste wissel. De vijfde plek was onvoldoende voor rechtstreekse plaatsing, maar omdat het team wel bij de twee tijdsnelsten behoorden, plaatste Nederland zich alsnog voor de finale.

Leonie van Vliet, in het dagelijks leven tandarts, werd geselecteerd als reserveloper en naar verwachting komt zij in de finale eveneens niet in actie. De finale staat gepland voor vrijdagmiddag 15.30 uur.

Deel dit artikel: