Donar stelt zich kandidaat voor organisatie FIBA Europe Cup bubbel

sport
Foto: Wouter Holsappel

Basketbalclub Donar heeft zich kandidaat gesteld om over zes weken de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA Europe Cup in Groningen te organiseren.

Tussen 27 September en 1 oktober wordt in vier verschillende poules gestreden om plaatsing in het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup. MartiniPlaza en Donar hebben een aanbod bij de FIBA neergelegd voor de organisatie van de groep waarin Donar zit.

Volgens de clubleiding heeft Donar alle kennis in huis om de bubbel naar Groningen te halen. Dat komt mede doordat de club een jaar geleden samen met Heroes Den Bosch de succesvolle FIBA Europe Cup bubbel in Den Bosch heeft georganiseerd. De gemeente Groningen, het Ministerie van VWS, NH Hotels en MartiniPlaza steunen het bid van Donar.

MartiniPlaza heeft bovendien de ambitie om interessante sportwedstrijden en toernooien naar Groningen te halen. Dat blijkt mede uit de recente investeringen in het scorebord, de speelvloer, verlichting, baskets en kleedkamers.

De FIBA buigt zich begin volgende week over de ingekomen voorstellen. Waarschijnlijk worden volgende week donderdag de vier speelsteden bekendgemaakt, voorafgaand aan de loting.