Brandweer haalt personen van dak van supermarkt in Beijum

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De Groninger brandweer moest er dinsdagavond aan te pas komen om een aantal personen van een dak van een supermarkt aan de Claremaheerd in de wijk Beijum te halen.

Politieagenten kregen rond 18.00 uur de melding om naar de supermarkt te gaan. “Bij aankomst troffen zij een aantal personen aan die op het dak stonden”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Ik heb begrepen dat er iets op het dak was gegooid, of dat er iets op het dak lag, en dat zij dat er vanaf wilden halen. Echter kwamen ze al vrij snel tot de ontdekking dat ze niet meer naar beneden konden.”

Agenten hebben geprobeerd om de personen van het dak te halen, maar dit lukte niet. “Uiteindelijk zijn wij met de hoogwerker uitgerukt. Met dit voertuig hebben we de personen veilig naar beneden kunnen halen.”