Bijna 1,5 miljoen mensen kijken naar eerste aflevering ‘We zijn er Bijna!’, die in Groningen begon

nieuws
Presentatrice Martine van Os en de kampeerders op een camping in Nederland. Foto: Omroep Max

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘We zijn er Bijna!’ van omroep MAX heeft dinsdagavond bijna 1,5 miljoen kijkers getrokken. De eerste aflevering begon op een camping nabij Stad.

In het televisieprogramma volgt presentatrice Martine van Os een groep van 36 kampeerders. De afgelopen jaren werden de kampeerders gevolgd op hun reis door Europa, maar door de coronacrisis is dit jaar besloten om een reis door Nederland te maken. De reis begon op een camping dichtbij de stad. De groep bezocht vervolgens de stad Groningen waar men een rondleiding kreeg van een stadsgids die hen verschillende mooie plekjes liet zien, waaronder de Reitemakersrijge en ook één van de gasthuizen. Het bezoek werd afgesloten met een lunch op hoogte op het dak van Forum Groningen.

Uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er dinsdagavond gemiddeld 1.463.000 personen naar het programma hebben gekeken. Als gekeken wordt naar het bereik, het aantal personen dat minimaal 1 minuut aaneengesloten naar het programma heeft gekeken, dan hebben 2.106.000 mensen naar het programma gekeken. ‘We zijn er Bijna!’ is dinsdagavond het op een na beste bekeken programma. Het journaal van 20.00 uur had de meeste kijkers, de Slimste Mens maakt de top drie compleet.