36 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, één nieuw sterfgeval in Stad

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 36 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 39 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden zeven besmettingen meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden acht besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (twaalf besmettingen).

Eerste coronadode in gemeente sinds begin mei

In de gemeente Groningen werd één nieuwe ziekenhuisopname en één sterfgeval gemeld door COVID-19. Het sterfgeval binnen de gemeentegrenzen is de eerste coronadode sinds 6 mei van dit jaar. Op 11 augustus werd voor het laatst een inwoner van de gemeente opgenomen in een ziekenhuis.

In de rest van de provincie werden geen nieuwe sterftes en ziekenhuisopnames door corona gemeld. Dat was ook maandag het geval.

Landelijk iets meer besmettingen meer dan maandag

Landelijk meldt het RIVM 2.358 nieuwe besmettingen, 83 meer dan gisteren. 81 Nederlanders werden met COVID-19 opgenomen in een ziekenhuis, waarvan negen op een IC. Bij het RIVM werden vijf overlijdens gemeld door corona. Maandag waren dat er zes.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 36 1 1 Midden Groningen 1 0 0
Stadskanaal 2 0 0 Het Hogeland 2 0 0
Veendam 8 0 0 Westerkwartier 12 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 5 0 0
Oldambt 2 0 0 Overig 2 0 0
Westerwolde 5 0 0
Totaal 75 1 1

 

Deel dit artikel: