Veel afzeggingen voor Testen voor Toegang

nieuws
Foto: Mirre van de Klok

Veel mensen hebben dit weekend hun testafspraak bij Testen voor Toegang afgezegd. Volgens de testorganisatie is het op alle locaties rustiger.

Aanleiding is de ingelaste persconferentie vrijdagavond van het demissionaire kabinet. Vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen worden de maatregelen aangescherpt. Onder andere de nachthoreca mag niet meer open en ook het Testen voor Toegang voor de horeca wordt opgeschort. De gevolgen daarvan waren direct te zien. De testorganisatie hield zaterdag rekening met 50.000 geplande testafspraken. Daarvan werden er uiteindelijk maar 16.000 uitgevoerd. Op vrijdag werden er nog meer dan 100.000 testen gedaan.

Behalve strengere regels voor de horeca mogen ook meerdaagse evenementen niet meer gehouden worden.