Raad van State: oefenruimtes Bloemsingel mogen er komen

nieuws

De Raad van State heeft de vergunning voor vier nieuwe oefenruimtes voor theatergroepen aan de Bloemsingel alsnog goedgekeurd. Wel stelt het hoogste rechtsorgaan van ons land dat het gemeentebestuur van Groningen fouten heeft gemaakt.

De uitspraak houdt in dat de vergunningsprocedure niet opnieuw gedaan hoeft te worden, zoals de Erfgoedvereniging Bond Heemschut eiste. Hemschut vond dat de oefenruimtes, die deel uitmaken van de nieuwe Kunstwerf, te groot en te hoog zouden zijn voor de nabije omgeving. Dat zou onder meer ten koste gaan van een historische villa. Volgens de Raad van State is de villa echter geen monument.

De Raad nam in haar oordeel ook mee dat de Welstandscommissie en de Stadsbouwmeester positief zijn over het ontwerp van de oefenruimtes. De gemeente Groningen moet wel alle proceskosten aan Bond Heemschut vergoeden.

Deel dit artikel: