‘Horeca moet vanaf vrijdagavond weer dicht om middernacht’

Het Kabinet gaat vrijdagavond waarschijnlijk aankondigden dat de horeca weer om middernacht dicht moet. Dat hebben bronnen uit Den Haag vrijdagmiddag laten weten aan RTL Nieuws.

De horeca zou vrijdagavond de deuren al om 0.00 uur moeten sluiten.

De maatregelen zouden zijn bedoeld om het exponentieel groeiende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Een groot gedeelte van de nieuwe besmettingen treft jongeren en zijn vaak te herleiden naar horecagelegenheden, feesten of festivals.

Geen testen voor toegang meer bij horeca en festivals

Daarnaast gaat het Kabinet mogelijk besluiten om Testen voor Toegang stop te zetten voor de horeca, discotheken en festivals. Dat mag vanaf vrijdagavond alleen nog bij evenementen waar mensen een vaste zitplek hebben. Dat betekent voor de horeca, discotheken en festivals de anderhalvemeterregel weer gaat gelden.

Of deze groep maatregelen er door komen, is nog maar de vraag. Het zou juridisch lastig liggen.

Groepsgroottes aangepast

Daarnaast gaat het Kabinet het maximale aantal bezoekers voor horeca en evenementen buiten beperken tot maximaal duizend mensen. Binnen mogen dan nog maximaal 500 mensen bij elkaar komen.

Vrijdagavond om 19:00 uur geven Minister Hugo de Jonge en Premier Rutte een nieuwe persconferentie waarin de maatregelen worden toegelicht.