Goud voor hoogspringster Britt Weerman op EK voor atleten tot 20 jaar

sport
Foto: Groningen Atletiek, Coen Schilderman

Britt Weerman van Groningen Atletiek heeft zondag tijdens de Europese Kampioenschappen voor atleten tot 20 jaar goud gewonnen bij het hoogspringen Ze sprong een persoonlijk record van 1.88 meter.

De 18-jarige atlete uit Assen verbeterde hiermee niet alleen haar persoonlijke record, maar ook het Nederlandse jeugdrecord. De zege kwam voor iedereen als een verrassing, want ze behoorde niet tot de favorieten.

Haar even oude clubgenote Sofie Dokter had eerder tijdens het toernooi al een zilveren medaille gewonnen op de zevenkamp. De Groningse kwam tot een dik persoonlijk record van 5878 punten en verbeterde haar eigen records op de 100 meter horden (14,01 seconden), hoogspringen (1.81), speerwerpen (39 meter) en verspringen (6 meter 14). Het goud ging naar de oppermachtige Finse Saja Vanninen