Gedeputeerde Van Dekken opent Speelfestival Selwerd

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken opent op maandag 2 augustus het Speelfestival Selwerd door het opzetten van de eerste tent in de speeltuin.

Vijf dagen lang, tot en met 6 augustus, is de speeltuin omgetoverd tot mini-camping. De kinderen uit de wijk Selwerd kunnen die week ’s middags meedoen aan allerlei zomerse activiteiten, van het maken van een insectenhotel tot het volgen van een workshop kickboksen en van bordspelletjes tot het volgen van een FC Groningen voetbaltraining. In de nacht van donderdag op vrijdag kunnen de kinderen zelfs een nachtje slapen op het Speelfestivalterrein.

De Speeltuincentrale organiseert tijdens de zomervakantie samen met allerlei andere organisaties veel zomeractiviteiten in elf verschillende speeltuinen in de stad. Vanwege het coronavirus gaan veel gezinnen niet op vakantie. Ook zijn er veel gezinnen die daar geen geld voor hebben. De activiteiten krijgen financiële steun van de gemeente Groningen en veel andere organisaties.