Cyril Ngonge tekent voor vier jaar bij FC Groningen

sport
Foto via FC Groningen

Ciril Ngonge tekende vrijdag een contract bij FC Groningen. De Belgische buitenspeler komt voor vier jaar naar de Groningse voetbalclub.

Ngonge komt over van RKC Waalwijk, waar hij vorig jaar een driejarig contract ondertekende. Daarvoor speelde Ngonge bij Club Brugge. Tijdens zijn periode bij de Belgische club speelde de 21-jarige buitenspeler ook een jaar op huurbasis bij Jong-PSV.

““We volgden Cyril al een langere periode en zijn blij hem nu te kunnen contracteren,” aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Met Ngonge voegen we een speler met specifieke kwaliteiten toe aan onze selectie die ons aanvallend extra opties geeft. Het is mooi dat hij groeikansen bij FC Groningen ziet en bij ons de volgende stap in zijn loopbaan wil zetten.”

Ngonge komt naar Groningen om de recent vertrokken Alessio da Cruz te vervangen. Halverwege juni besloot de club om het koopcontract op Da Cruz niet te lichten, omdat hij terug wilde naar Parma.