Vijf nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; negen in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds woensdagochtend met vijf toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht. In de rest van de provincie werden nog eens vier infecties vastgesteld.

De vijf nieuwe besmettingen in de gemeente zijn evenveel als in de voorgaande vierentwintig uur.  In de rest provincie maakte het RIVM melding van negen infecties, één minder dan woensdag

Er werd door het RIVM geen melding gemaakt van nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen binnen de provinciegrenzen. Dat was ook woensdag het geval.

Hieronder vindt u een overzicht met het aantal besmettingen dat tussen woensdag- en donderdagochtend is gemeld bij het RIVM uit de provincie Groningen:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 5 0 0 Midden Groningen 0 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 0 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 2 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 1 0 0
Totaal 9 0 0 Overig 0 0 0

In Nederland als geheel vond het RIVM tussen woensdag- en donderdagochtend 716 nieuwe besmettingen, 64 meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. Twaalf mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan één op een IC. Eén persoon overleed aan COVID-19, drie minder dan woensdag werden gemeld.

Deel dit artikel: