Uitslaande brand in boerderij bij Peize, brandweer verstuurt NL-Alert

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een boerderij aan de Groningerweg nabij Peize is zondagavond een uitslaande brand uitgebroken. Vanwege de brand is er een NL-Alert verstuurd.

De melding van de brand kwam rond 20.55 uur binnen waarop een tankautospuit van de blusgroep Peize ter plaatse werd gestuurd. Al snel bleek dat meer hulp nodig was. Een hoogwerker van brandweer Stad werd opgeroepen, alsook een tankautospuit van brandweer Roden en waterwagens van Eelde en Norg. “De brandhaard bevindt zich in de schuur”, vertelt Mike Weening van Weening Fotografie. “De rook komt er aan alle kanten uit.” Enkele minuten later vertelt de fotograaf dat de vlammen uit het gebouw slaan.

Tekst gaat verder onder de foto

Brandweerlieden proberen met man en macht te voorkomen dat de woning ten prooi valt aan de vlammen. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

NL-Alert
“Omdat er niet veel wind staat blijft de rook helaas hangen en kan dit overlast veroorzaken”, meldt een woordvoerder van de Drentse brandweer. “Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit.” De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd.

Waterproblemen
De brandweer probeert met man en macht om het woonhuis niet ten prooi te laten vallen aan de vlammen. Zij worden daarbij echter geplaagd door waterproblemen. “Om de brand te blussen maakt men gebruik van waterwagens”, vertelt Weening. “Op dit moment wordt er meer water verbruikt dan men aan kan voeren.” In de tweede helft van de avond werd er een kraan ingezet die delen van de schuur sloopte. Dit gaf de brandweer betere toegang tot de vuurhaard.

Geen asbest
“Uit onderzoek is gebleken dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen”, meldt de brandweer. “Wel kunnen er nog kleine roetdeeltjes van de rieten kap ronddwarrelen in de omgeving.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Vanwege de brand is de Groningerweg nabij Peize voor het verkeer afgesloten.

Later meer.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Deel dit artikel: