Studenten herdenken Tiananmenprotest voor Confucius Instituut in Stad

nieuws
Het Confucius Instituut Groningen - Foto: Google Maps - Streetview

Voor het Confucius Instituut Groningen aan de Oude Boteringestraat wordt vrijdagmiddag een herdenking georganiseerd van het Tiananmenprotest van 1989 in China.

Tijdens het Tiananmenprotest werd op 4 juni 1989 op het Chinese Plein van de Hemelse Vrede een studentenprotest beëindigd, met duizenden doden tot gevolg.

De herdenking wordt georganiseerd door studentenpartij De Vrije Student en enkele studenten uit Hong Kong. De studenten protesteren daarmee tegen het verbod van de Chinese overheid op de herdenking in Hong Kong.

“Hoewel het Confucius Instituut voor de RUG en Hanze lessen Chinese taal en cultuur organiseert, mag deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis daar niet worden besproken”, zo stelt fractievoorzitter David Jan Meijer. “Het protest is een essentieel onderdeel van de Chinese geschiedenis.”

Deel dit artikel: