Overlast studentenpanden Schilderswijk: ‘Het lijkt wel een jungle’

nieuws
Foto: Pixabay

Er moet een einde komen aan de geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door diverse studentenpanden in de Schilderswijk. Dat zegt de SP.

De SP trok ruim zes jaar geleden al aan de bel, maar volgens fractievoorzitter Jimmy Dijk loopt het de laatste tijd de spuigaten uit: “Het is een groter probleem geworden. Ik ben er zelf tijdens de coronapandemie gaan kijken. Het is verbazingwekkend, het lijkt wel een soort jungle of apenkooi. Het is een enorm kabaal”.

Volgens Dijk moet er hard ingegrepen worden: “Als dit in de Oosterparkwijk gebeurt, wordt de geluidsinstallatie door de politie meegenomen. Maar in de Schilderswijk houden ze het bij een deurgesprek en wordt alles met de mantel der liefde bedekt. Verenigingspanden in de Jozef Israelsstraat en de HW Mesdagstraat zorgen al jaren structureel voor overlast”.

Volgens Dijk moeten ook de verhuurders van de panden ingrijpen: “Die huisjesmelkers worden er rijk van. Zij moeten de bewoners aanspreken en als ze er niets aan doen moeten ook zij beboet worden”.

Dijk ziet het probleem alleen maar groter worden: “Diverse mensen zijn al verhuisd door de overlast. Die panden worden opgekocht door huisjesmelkers en die zetten er studenten in”.

De SP heeft inmiddels vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de kwestie.