Nachtclub waar afgelopen weekend feest werd gevierd moet drie weken dicht blijven

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De nachtclub in de Papengang waar de politie afgelopen weekend een feest beëindigde moet drie weken dicht blijven. Dat heeft burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen besloten.

“De burgemeester heeft besloten dat de horecagelegenheid tot 13 juli de deuren gesloten moet houden”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de gemeente. “Het betreft dus een sluiting voor drie weken.” Vrijdagavond kreeg de politie een melding binnen dat er een feest werd gevierd in de horecagelegenheid. Agenten gingen daarop ter plaatse en ontdekten dat er daadwerkelijk een feestje aan de gang was. Het feestje werd door de politiemensen beëindigd, niemand werd aangehouden. Wel werd een bestuurlijke rapportage opgemaakt die naar de gemeente werd gestuurd.

“Wij krijgen vervolgens deze bestuurlijke rapportage binnen”, legt Coenraads uit. “Wij hebben namelijk zelf de overtreding niet geconstateerd, en hebben dit wel nodig om een eventuele maatregel te kunnen nemen. De burgemeester heeft dat in dit geval dus ook gedaan en heeft besloten dat de horecagelegenheid drie weken dicht moet.”

Deel dit artikel: