De Stadswandeling: ”Vroeger kon iedereen gewoon zelf een straat aanleggen”

Door de coronacrisis wandelen Groningers wat af. In de 27e aflevering van de Stadswandeling bezoeken Beno Hofman en Mirre van de Klok de Noorderplantsoenbuurt.

Lang werd er alleen binnen de grachten van Groningen gebouwd, maar dat veranderde door de Vestigingswet van 1874. Alleen de bekende Moesstraat was voor 1874 gebouwd. De Moesstraat heeft zijn naam te danken aan de ”moeskers” die hier woonden. De Moesstraat ligt nog op de Hondsrug waardoor de grond extra vruchtbaar was voor de groentetuinen.

Beno en Mirre wandelen langs de Grachtstraat en komen onder andere langs de oudste panden van de buurt. Ook wordt de Kerklaan uitgebreid besproken. Beno heeft namelijk iets speciaal ontdekt over deze straat.

De Stadswandeling gaat na de zomer weer verder. Beno en Mirre wensen iedereen een fijne vakantie!