Buitenfitness Beijum vandaag geopend

Vanaf vandaag kunnen de bewoners van Beijum ook buiten fitnessen. Dan wordt bij wijkcentrum Het Trefpunt een nieuw buitenfitness-terrein geopend.

De aanleg van de buitenfitness-locatie was een langgekoesterde wens van bewoners van de wijk. De locatie is dan ook samen met een groep bewoners ontworpen. Een aantal jaar geleden waren er ook al plannen voor de aanleg van een buitenfitness-terrein aan de Jaltadaheerd. Dit stuitte toen op verzet onder de bewoners. Met name omdat de kosten voor het terrein, met ruim 120.000 euro, uit de pan leken te reizen. Het Trefpunt werd toen al aangedragen als alternatieve, goedkopere plek voor de buitenfitness-plek.

“Thema’s als gezondheid, welbevinden en sociaal contact spelen een belangrijke rol in de wijkvernieuwing van Beijum”, zo schrijft de gemeente, die begin april begon met de aanleg van het terrein. “Het is een plek om te bewegen, te werken aan de gezondheid en om mensen te ontmoeten.”

 

 

Deel dit artikel: