Bouw crematorium aan Hoendiep gaat deze week verder; tonnen schade door winterweer

nieuws
Foto: DELA

Uitvaartorganisatie DELA gaat deze week verder met de bouw van het nieuwe crematorium ‘Hoentocht’ aan het Hoendiep. Volgens DELA heeft de vorst en de vertraging voor enkele tonnen aan schade gezorgd.

De bouw van het uitvaartcentrum lag sinds begin maart stil, omdat er vorst- en waterschade werd gevonden in de wanden en het dak. Voornamelijk de massief houten wand- en dakconstructies liepen veel schade op. DELA wil echter doorgaan met de bouw van het crematorium uit deze materialen, omdat ze duurzaam zijn.

De afgelopen weken is gingen aannemers al verder met de aanleg van de wegen en paden rond het crematorium, zo is bijvoorbeeld het kunstwerk op het terrein al aangelegd. Nu wordt ook gestart met de aanplanting en ontstaat er een openbaar wandelgebied.

DELA verwacht dat het crematorium eind 2021 wordt opgeleverd. Begin 2022 moet de officiële opening plaatsvinden, evenals de eerste crematies en afscheidsdiensten. Dat is een half jaar later dan in eerste instantie gepland.