Benefiet voor ernstig zieke Faelin (4)

De Groningse Faelin (4) is ernstig ziek en heeft een levensreddende behandeling in Amerika nodig. Omdat Faelins ouders daarvoor nog zo’n 440.000 euro nodig hebben, organiseren ze dit weekend een benefiet in Uithuizen.

‘Faest mee op Faelin-dag!’ Dat staat met een knipoog op de wervende flyer die zaterdag zo veel mogelijk mensen naar de Borgstraat in Uithuizen moet trekken. Bezoekers betalen voor een sprong op het springkussen, een ponyritje op een als eenhoorn versierde pony of een lot voor de tombola.

Met de tombola zijn allerlei prijzen te winnen, waaronder een door Arjen Robben gesigneerd FC-shirt en een persoonlijke videoboodschap van TikTok Tammo.

 

De vader en moeder van Faelin stallen de te winnen prijzen uit (Foto: Bram Koster)

 

De opbrengsten van Faelin-dag zijn bedoeld om verblijf en behandeling in Amerika mogelijk te maken. Het meisje Faelin heeft namelijk een zeldzame genafwijking, die levensbedreigende epileptische aanvallen veroorzaakt. In Nederland zijn er ongeveer 200 vergelijkbare gevallen bekend en zijn er nauwelijks behandelopties. In Amerika zijn de artsen al verder.

In totaal hebben Faelins ouders een half miljoen euro nodig. De vorige keer dat we hen spraken, was dat nog vier ton minder. Karin van Balen-Lück, Faelins moeder, legt uit dat ze onlangs iets hebben ontdekt.

Als Faelin in Amerika een epileptische aanval krijgt met een ziekenhuisopname en gespecialiseerde zorgverlening als gevolg, dan zijn ze die ton gelijk alweer kwijt. ‘Om niet het risico te lopen dat we na één aanval en zonder behandeling weer naar huis kunnen, vragen wij nu 500 duizend euro.’

 

De flyer voor Faelin-dag (Foto: Karin van Balen-Lück)

 

Op dit moment is er bijna 60 duizend euro opgehaald. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar Karin houdt moed. ‘We zijn heel wanhopig en ontzettend bezorgd geweest, maar nu hebben we vooral heel veel hoop.’

De benefiet vindt plaats aan de Borgstraat in Uithuizen. Dus niet bij Faelin thuis in Groningen, maar vlak bij het ouderlijk huis van Karin. De keuze voor 26 juni is geen toeval. ‘Dat is de dag dat Faelin haar diagnose kreeg, drie jaar geleden,’ vertelt Karin.

Ook TikTok Tammo komt voor het meisje in actie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TikTok Tammo (@tiktok.tammo)