Winkelketen BoekenVoordeel (met vestigingen in Stad) maakt doorstart

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

De failliet verklaarde winkelketen BoekenVoordeel maakt een doorstart. Het is nog niet bekend of de twee filialen in deStad, gevestigd aan de Guldenstraat en in Winkelcentrum Paddepoel, bij de winkels horen die verder gaan.

De curator van het bedrijf maakte donderdagavond bekend dat tussen de 65 en 75 vestigingen van de winkelketen een doorstart kunnen maken. De curator bevestigt dat ongeveer 130 van de 400 personeelsleden hun baan kwijt gaan raken.

De keten vroeg in april faillissement aan.  De coronacrisis nekte de boekenwinkelketen. De eigenaar van het familiebedrijf stelde toen dat het, ondanks de steun van de overheid en een flexibele opstelling van leveranciers, niet verantwoord meer was om door te gaan.