‘Stoom uit de oren’ bij Henk Nijboer over uitspraken NAM-topman; Kamerlid eist hoorzitting

nieuws
Foto: Partij van de Arbeid

Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) heeft vrijdagochtend voorstel ingediend voor  een hoorzitting in de Tweede Kamer met de NAM en haar aandeelhouders. Dat deed Nijboer, naar aanleiding van de uitspraken die NAM-topman Johan Altena donderdagavond liet optekenen bij NRC.

Altena liet donderdagavond optekenen dat de NAM niet meer wil meebetalen aan de versterking van huizen in het aardbevingsgebied. Van de nu nog 26.000 huizen die op de lijst staan voor versterking, wil Altena nog maar voor vijftig betalen. De versterkingsoperatie is dus niet meer nodig, aldus de NAM-topman.

“Met stoom uit de oren gelezen”, zo schrijft een kokende Nijboer vrijdagochtend op Twitter. “Alles draait bij de NAM nog altijd alleen om geld. Door de NAM zitten Groningers in diepe ellende. Maar geen enkele verantwoordelijkheid, geen enkel moreel besef. Groningen kan ze helemaal niks schelen. Mijn motie uit maart om alle kosten op de NAM te verhalen en een speciale heffing op ‘de olies’ te onderzoeken, blijkt inderdaad broodnodig.”

Nijboer zal daarnaast mondelinge vragen stellen aan het Kabinet, naar aanleiding van het interview.