Opnieuw miljoeneninvestering van provincie in fietspaden

De provincie Groningen stelt dit jaar nog eens 2,6 miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van fietspaden tussen woonkernen in de provincie. Daar bovenop maken de provincie en de gemeenten nog eens 2 miljoen euro vrij voor de aanpak van de verkeersveiligheid.

De investeringen volgen op de 12,5 miljoen euro die de provincie en Groninger gemeenten tussen 2017 en 2020 al inzette voor nieuwe en bredere fietspaden, opvallende oversteekplaatsen, veilige schoolroutes en fietsstroken. Ruim twee miljoen euro van dit bedrag werd besteed in de gemeente Groningen, verdeeld over dertien projecten.

Na de zomer kunnen Groninger gemeenten een beroep doen op subsidieregelingen voor verkeersveiligheid en daarmee een deel van de miljoenen. Dit geld is opnieuw bedoeld voor de verbetering van de fietsinfrastructuur op het regionale fietsnetwerk.  Voor de verkeersveiligheid moet twee miljoen euro vrijkomen uit co-financiering door gemeentes en provincie. De inleg van gemeenten en provincie wordt mogelijk verdubbeld door financiering vanuit het Rijk.