Merendeel RUG-gers heeft wachtwoord nog niet gewijzigd

nieuws
Foto: Pexels.com

Duizenden medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen moeten de komende dagen hun RUG-wachtwoord nog veranderen. Doen ze dat niet vóór 1 juni, dan wordt hun toegang tot het netwerk beperkt, aldus de Universiteitskrant.

De actie is één van de maatregelen van de RUG om haar cyberveiligheid van de universiteit te verbeteren. Hoewel de wijziging al op 13 april kenbaar werd gemaakt op MyUniversity en Student Portal, heeft van de medewerkers slechts de helft daar gehoor aan gegeven, en van de studenten nog maar 30 procent.

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) spoort iedereen aan, snel zijn of haar wachtwoord van acht karakters om te zetten in eentje van veertien karakters, met minimaal een getal, een hoofdletter en een kleine letter.

Accounts waarvan het wachtwoord op 1 juni niet is veranderd, worden vergrendeld zodat mensen alsnog gedwongen zijn hun wachtwoord aan te passen. Om te voorkomen dat alles begin juni vastloopt, als duizenden mensen hun account opnieuw te activeren, heeft het CIT besloten extra servers in te zetten om eventuele problemen te ondervangen.