Luchtdrukwapen Gyas-leden in beslag genomen

nieuws
Foto: Alan Huett via Flickr CC BY-SA 2.0

De politie heeft het luchtdrukwapen in beslag genomen, waarmee twee leden van roeivereniging Gyas enkele duiven hebben doodgeschoten. Dat meldt RTV Noord.

Op sociale media verscheen kortgeleden een foto waarop twee Gyas-leden poseren voor een fotograaf. Ze toonden daarbij een luchtbuks en een paar duiven die het loodje hadden gelegd bij het botenhuis aan het Noord-Willemskanaal. Ondanks het verbod op het doden van duiven hadden ze van het bestuur van Gyas toestemming gekregen om de dieren neer te knallen, omdat zij schade kunnen veroorzaken aan de roeiboten.

De politie heeft inmiddels contact gehad met de verdachten. Het luchtdrukwapen kan dienen als bewijsstuk in het strafrechtelijk onderzoek.

Deel dit artikel: