LIVEBLOG: FC Groningen – Sparta (1-2)

sport
Foto: Daniel Theelen

FC Groningen treedt vanavond in eigen huis aan tegen Sparta. Bij winst op de Spartanen vanmiddag heeft de Trots van het Noorden een ticket voor de play-offs officieus in handen. Arjen Robben is weer bij de selectie. Volg het hier live!

 

Afgelopen. Wonder boven wonder werd het in de slotfase nog spannend en had Abraham zijn ploeg een puntje kunnen bezorgen. De eindstand: 1-2.

 

90’ ABRAHAM MIST.. De Zweedse aanvaller krijgt de kans van zijn leven, maar schiet voor open doel naast.

87’ Het zal toch niet.. Treffer Lundqvist! Door een fout achterin kan de Zweed van afstand met gemak binnen schieten.

85’ Het oogt flets, vermoeid, futloos. Wellicht het slechtste FC Groningen tot nu toe dit seizoen.

82’ Damil Dankerlui komt in de ploeg van Tomas Suslov. Kijken of hij het levensvuur kan ontbranden.

81’ Het niveau dat FC Groningen laat zien is werkelijk van dramatisch niveau vandaag.

72’ Een schot van El Hankouri wordt gemakkelijk gepareerd door Okoye.

59’ Drie dubbele wissel.. Arjen Robben komt binnen de lijnen te samen met Lundqvist en Abraham. Joosten, Strand Larsen en Van Hintum verlaten het veld.

56’ Doelpunt Sparta.. Gênant. Uit een hoekschop belandt een bal 0p de paal en via het houtwerk komt de bal voor het hoofd van Tom Beugelsdijk die in een zee van ruimte kan scoren: 0-2.

56’ FC Groningen weet het vooralsnog niet om te draaien in het tweede bedrijf. Het niveau van de thuisploeg is zwaar teleurstellend.

49’ Via de muur gaat een kansrijke vrije trap van Suslov over het doel van Okoye.

48’ Een schot van Suslov schiet over.

46’ De tweede helft is van start. Wessel Dammers is vervangen door Daniel van Kaam.

 

Wat stelde FC Groningen teleur. De stand bij rust: 0-1.

 

34’ Padt redt goed met de voet op een inzet van Thy.

27’ Doelpunt Sparta.. De eerste kans van Sparta vliegt erin. Harroui haalt uit van afstand en  verschalkt Padt. De bal daalde erg laat.

23’ Tikkie breed is het devies in de Groene Kathedraal.

20’ U hoort weinig van me, maar er is ook weinig te zeggen. Het niveau is nog niet om over naar huis te schrijven. Of op een website.

1’ We zijn begonnen!

 

FC Groningen staat momenteel met een duel minder gespeeld zes punten voor op nummer negen Fortuna Sittard. Als de Trots van het Noorden vandaag op negen punten komt van de Limburgers kan de ploeg van Danny Buijs met nog drie speelronden te gaan de play-offs alleen nog op doelsaldo mislopen. Op dit moment is het doelsaldo van FC Groningen ten opzichte van Fortuna +7. Sparta speelt een zorgeloos seizoen en staat na dertig wedstrijden op de elfde plaats in de Eredivisie. Bij FC Groningen zijn Gudmundsson en Da Cruz geblesseerd. Zij worden vervangen door Van Hintum en Joosten. Arjen Robben lijkt vanmiddag als invaller weer minuten te kunnen maken.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, El Messaoudi; El Hankouri, Suslov, Joosten; Strand Larsen

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Auassar, Meijers, Duarte, Mijnans, Harroui, Thy, Smeets, Engels

Scheidsrechter: Danny Makkelie