Hoofd Opleiding van FC Groningen vertrekt naar KNVB

sport
Foto via FC Groningen

Aan het einde van dit seizoen verruilt Peter Jeltema Groningen voor Zeist. De 60-jarige Groninger stopt per 1 juli als Hoofd Opleidingen bij FC Groningen en wordt Hoofd Talentontwikkeling bij de KNVB.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus komt het vertrekt van Jeltema onverwacht: “Het is bijzonder jammer voor de club dat een vakman en clubman als Peter Jeltema FC Groningen gaat verlaten. Maar het is voor hem een kans, die hij niet wilde laten schieten. Dat respecteren we en wij feliciteren hem van harte.”

Ook Jeltema had zelf niet gerekend op een overstap: “Ik had niet direct verwacht dat ik in deze fase van mijn werkende leven deze kans nog zou krijgen en ik wil die uitdaging aangaan. Het is een hele mooie job, die naar ik verwacht mij op het lijf geschreven is. Maar het afscheid van de mensen binnen de Opleiding met wie ik dagelijks zo lang heb gewerkt, zal me wel even zwaar vallen. ”

Jeltema kende een lange carrière bij FC Groningen. Hij begon zijn carrière binnen als jeugdtrainer van de toenmalige D1. Later stond hij, samen met Martin Koeman, aan het hoofd van de Opleiding van FC Groningen en legde hij de basis voor het huidge opleidingstraject binnen de club. Tussen 2014 en 2017 was Jeltema technisch manager bij de club. In 2017 werkte Jeltema al kort in Zeist als beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal bij de KNVB.

Deel dit artikel: