Daling opnames lijkt ingezet op Groninger IC’s

nieuws
Foto: umcg.nl / facebook.com/umcgroningen

Het aantal opnames van coronapatiënten is in de afgelopen vier dagen opnieuw gedaald. Dat blijkt uit de cijfers die  het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland vrijdagochtend naar buiten heeft gebracht.

Het aantal opnames op de Intensive Care-afdelingen in de provincie daalde sinds dinsdagochtend met twee patiënten. In totaal behandelen de Groninger IC’s nu 28 patiënten. Negentien van deze patiënten liggen in het UMCG. Afgelopen dinsdag behandelden de Groninger IC’s nog 30 patiënten, een week geleden waren dat er 32.

Op de verpleegafdelingen voor COVID-patiënten in de Groninger ziekenhuizen was in de afgelopen vier dagen een marginale stijging te zien van het aantal opnames (van 47 naar 49). Dit patiëntenaantal schommelt echter al langere tijd rond hetzelfde niveau.

Ook IC’s in regio zien marginale daling in aantal opnames

In de drie noordelijke provincies werden vrijdagochtend 67 coronapatiënten behandeld op Intensive Care-afdelingen. Dinsdag waren dat er zeventig. Op de COVID-verpleegafdelingen werden 115 patiënten behandeld, vier minder dan dinsdagochtend.

Van de in totaal 182 opgenomen coronapatiënten in de Noord-Nederlandse ziekenhuizen, zijn er 47 afkomstig van buiten de regio. Van deze groep patiënten, worden er 25 behandeld op een IC.

Deel dit artikel: