Agenten redden gewonde steenmarter uit wielkast dienstauto

nieuws

Politieagenten van het Basisteam Groningen-Zuid probeerden donderdagmiddag een gewonde steenmarter te redden. Het dier bleek echter fitter dan gedacht.

De agenten troffen het dier aan op een fietspad, na een melding van een voorbijganger over een steenmarter met gebroken achterpootjes. Eenmaal ter plaatse probeerden agenten het dier in een berm te leggen, zodat medewerkers van de dierambulance de steenmarter konden ophalen.

Maar de steenmarter bleek fitter dan gedacht. “Op hoge snelheid zat hij opeens in de wielkast van onze dienstauto”, vertellen de betrokken agenten op Instagram. “Met hulp van de dierenambulance hebben we hem hier uit gehaald.”

Het dier is inmiddels meegenomen door medewerkers van de Dierenambulance. Een dierenarts zal  gaan proberen om de steenmarter te helpen.

 

Deel dit artikel: