Man slaat breuken in gezicht van Stadjer vanwege kapotte tv

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Een 33-jarige man is vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een schadevergoeding van bijna 3.000 euro. Dat maakte de rechtbank maandagmiddag bekend.

De verdachte bekende in de rechtbank dat hij het slachtoffer, van wie hij een televisie had gekocht die kapot bleek te zijn, op 20 maart 2019 heeft opgezocht bij zijn woning in Groningen om verhaal te halen. De woordenwisseling leidde ertoe dat hij het slachtoffer in het gezicht sloeg. Daarbij liep het slachtoffer een gebroken kaak, jukbeen en oogkas op.

Nadat het slachtoffer zijn woning was ontvlucht, kwam de dader op het idee om een andere televisie van de aangever mee te nemen.

De Officier van Justitie wilde de man veroordeeld zien voor diefstal met geweld en eiste twaalf maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank ziet de incidenten echter als onafhankelijke voorvallen en veroordeelde de Stadjer zowel voor mishandeling als voor diefstal.

“Door op deze wijze voor eigen rechter te spelen heeft verdachte de grenzen van het toelaatbare fors overschreden. Hij heeft heftig geweld gebruikt. Ter zitting is naar voren gekomen dat het slachtoffer tot op heden de gevolgen van verdachtes’ handelen ondervindt”, zo stelt de rechter in zijn oordeel.