Onderzoek UMCG: slecht eten zorgt voor meer ontstekingen

nieuws

Het eten van veel dierlijke producten, bewerkte voedingsmiddelen, alcohol en suiker zorgt ervoor er eerder ontstekingsactiviteit in het lichaam kan ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van de afdelingen Maag Darm en Leverziekten en Genetica van het UMCG.

Volgens onderzoekers Rinse Weersma, Laura Bolte en Arnau Vich Vila zorgt een dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel juist voor het tegenovergestelde effect. Dit blijkt uit onderzoek van Rinse Weersma, Laura Bolte en Arnau Vich Vila van de afdelingen Maag Darm en Leverziekten en Genetica van het UMCG.

Volgens de onderzoekers laat deze studie zien dat dieetaanpassingen potentieel kunnen helpen om ontstekingsactiviteit in het lichaam te verminderen. Uit het onderzoek blijkt dat het eten van bewerkte en dierlijke voedingsproducten leidt tot extra veel ontstekingsstimulerende activiteiten van bacteriën in de maag en de darmen. Het eten van noten, vette vis, fruit, groenten en granen helpt daarentegen om ontstekingen onder controle te houden.

Deel dit artikel: